|
Anyagszükséglet |
Szükséges kellékek:
|
Vágjunk le a kevlár előkéből egy kb. 30 centiméteres darabot |
|
Az egyik végére kössük fel biztonsági Clinch csomóval a forgókapcsos karabinert |
|
Fűzzük fel a másik szálvég felől az egyik hármashorgot az ábrán látható módon |
|
Legalább 8-10 tekerést végezzünk… |
|
… majd fűzzük vissza az előkét a horog fülén |
|
Kapcsoljuk bele a karabinerbe a másik hármashorgot. Az alsó hármashorgot is rögzíthetjük direktben az előke végére vagy speciális forgóval ellátott horgot is használhatunk |
|
Az előke másik végére kössünk forgókapcsot, aminek másik fülébe kötjük a főzsinórt |
|
Szerelékünk a gyakorlatban |
A csalihalak méretét igazítsuk a megcélzott halfajok várható méretéhez. Természetesen a fő halfaj a csuka, de a szereléket megfelelően finomítva sügérre is pergethetünk. Ebben az esetben felesleges eldurvítani a szereléket a kevlár előkével, és elegendő, ha a hármashorgok mérete 10-12-es, a feltűzött csalihal pedig csak 5 centiméteres vagy annál is kisebb.